چهارشنبه , ۲۶ دی ۱۳۹۷
خانه / فنی و مهندسی / اثر شوری در کشاورزی

اثر شوری در کشاورزی



فرمت فایل : word تعداد صفحه : ۹۵ شوري يكي از مسائل بسيار مهم در رابطه با كشت گياهان و گسترش كشاورزي است كه عامل محدود كنندة اساسي در توليدات كشاورزي است. مهمترين تاثير شوري در رابطه با جوانه زني بذر و رشد رويشي گياهان مي‌باشد. با توجه به اثرات تحريك كنندگي هورمونهاي گياهي به ويژه سيتوكينين‌ها، اثر اين هورمون در تحمل و مقابله در گياه گندم (Triticum aestivum) و لوبيا (Phaseolus vulgaris) با شوري در شرايط جوانه زني بذر و رشد دانه رست مورد بررسي قرار گرفت. در اين پژوهش غلظتهاي مختلفي از نمك كلرور كلسيم (۰ و ۲۰ و ۴۰ و ۸۰ ميلي‌مول) توام با غلظتهاي مختلفي از محلول سيتوكينين (۰ و ۵/۰ و ۱ و ۵/۱ ميلي‌مول) در محيط كشت MS به كاربرده شدند.و به اين ترتيب ۱۶ تيمار مختلف با ۴ تكرار را تشكيل دادند. نتايج بدست آمده نشان داد كه شوري‌هاي كم،(۲۰ ميلي مول ) اثر چنداني بردرصد جوانه‌زني بذر گندم نداشت ولي شوري نسبتا زياد(۸۰ ميلي مول )تا حدودي درصد جوانه‌زني بذر گندم را كاهش مي‌داد. با توجه به اين كه گندم (رقم تجن)  نسبت به شوري تا حدودي مقاوم مي‌باشد،پژوهش …


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *